Verdieping staat voor het verdiepen van (zelf)kennis en vaardigheden.

Het eerste wat je als mens waarneemt aan een ander persoon is de buitenkant. Je ziet de uiterlijke kenmerken zoals het gezicht, het lichaam, de kleur haar,  kledingstijl en het stemgeluid. Daarnaast kunnen we ook gedrag waarnemen. Hoe en waarover iemand praat, welke woorden er worden gebruikt, wat iemand doet en waar iemand goed in is of juist niet.

 

Dit is de zichtbare top van de ijsberg zoals op de afbeelding hieronder. Gelukkig zijn we als persoon veel meer dan de buitenkant alleen. Lichamelijke schoonheid is immers vergankelijk. Fascinerend is juist de binnenkant, of te wel de onderkant van de ijsberg die niet zichtbaar is. Want wat maakt nu dat jij bent wie je bent en dat  je doet wat je doet?


 

Je kent de uitspraak wel: Wat je zegt, ben je zelf! Dit hoeft niet perse letterlijk hardop gezegd te worden. Dit gaat ook over gedachten. Per dag heb je ongeveer zo’n 100.000 gedachten waarvan 75% negatief zijn. Gedachten zijn de boodschappers van ons brein. Het brein volgt letterlijk jouw commando’s op en stuurt deze ons systeem in.

 

Hetgeen wat onzichtbaar is heeft  invloed op hetgeen wat zichtbaar is. De omgeving waar je bent opgegroeid, je opvoeding en alles wat je hebt meegemaakt bepaalt voor een groot deel wat voor jou belangrijk is en hoe jij denkt over jezelf. Dit alles heeft er voor gezorgd dat jij nu bent wie je bent en waar je staat in het leven.

Stel dat je eigenlijk helemaal niet zo tevreden bent over jezelf en waar je nu staat in het leven. Wees dan gerust want op het moment je iets aan het onzichtbare verandert, verandert er automatisch iets aan hetgeen wat  zichtbaar is. Ervaar jij nu je dit leest dat dit iets is waar jij mee aan de slag mag gaan. Neem dan contact op via  gsm 06 52 03 76 61 of email info@meervancoaching.nl.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Liefs Lavina

 

 

Gratis e-book

Je aanvraag is gelukt. Check je mail voor het e-book

Gratis e-book

Je aanvraag is gelukt. Check je mail voor het e-book