Verandering is er altijd. Denk aan aanpassing, hervorming, inzicht, transitie. Alles is continue in beweging. Een mooi en typisch voorbeeld van verandering zijn de seizoenen: zomer, herfst, winter en de lente. Elk seizoen heeft zijn charmes.

 

Zo kent behalve de natuur ook jouw leven seizoenen. Ongetwijfeld zul je ze  herkennen. Want als het in je leven allemaal heel goed gaat op het gebied van gezondheid, werk en relaties dan geniet je van de spreekwoordelijke lente of zomer. En op het moment dat je iets of iemand verliest kan hier abrupt een einde aan komen.

 

Soms raak je mensen of dingen kwijt en volgt er een periode van rouw. Een tijd waarin je mag leren om mensen en dingen in liefde los te laten en dit verlies te accepteren. Je geeft het een plekje en probeert een manier te vinden om verder te gaan met jouw leven.

 

Deze fase van pijn en verdriet staat metafoor voor de herfst en winter in het leven. Ondanks het feit dat deze moeilijke tijd oneindig lijkt breekt ook in het leven, soms geheel onverwacht vanzelf de lente weer aan. De zon gaat weer schijnen zodat oude dingen op kunnen bloeien en er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen.

 

Verandering staat voor iets anders maken. Dingen of situaties hervormen door iets toe te voegen of juist weg te laten. Ook kun je denken aan het ombuigen van bepaalde gedachten. Dit is belangrijk want jouw eigen gedachten en wat je gelooft over jezelf bepaalt voor een groot deel wat je nu doet. Waar je op dit moment staat in het leven op het gebied van gezondheid, werk en relaties.

 

Omdenken heeft vaak inspirerende teksten hierover zoals onder andere: “Om constant gelukkig te zijn moet je constant veranderen”.  Dit constant veranderen en in beweging zijn gaat vaak vanzelf. Simpelweg doordat je de informatie en de lessen die je leert op o.a. school, via vrienden, televisie of het internet ongemerkt implementeert. Wat inhoudt dat je dingen die je ziet en hoort toe past in je leven. Anders gezegd door levenservaring  innoveer je. Innovatie staat voor groei, ontwikkeling en vernieuwing.

 

Om effectief te groeien heb je vaak stappen te zetten buiten je comfortzone. Nieuwe dingen uitproberen en doen kan best spannend zijn en gaat vaak niet in een keer vlekkeloos. Een troost is dat “fouten” maken  helemaal niet erg is zolang je er maar van leert!  Het leven kun je zien als een continue proces waar je mag leren en reflecteren.

 

Een tip die ik je graag mee geef is om altijd liefdevol en vriendelijk voor jezelf te zijn. Op die manier kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en de mensen om je heen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen waardoor je sneller dingen gaat doen die jou werkelijk gelukkig maken. Eveneens wordt het makkelijker om aandacht te besteden aan hetgeen wat jij graag wilt veranderen. Vind je dit lastig om alleen te doen?

 

Stuur een mail met jouw hulpvraag naar info@meervancoaching.nl,of bel me
op 06 52 03 76 61. Als professionele coach help en begeleid ik je graag naar de betere volgende versie van jou. Liefs van Lavina.

Gratis e-book

Je aanvraag is gelukt. Check je mail voor het e-book

Gratis e-book

Je aanvraag is gelukt. Check je mail voor het e-book